Ferrarin kruunujalokivi – 250 GTO

Vauhdin huumaa tulipunaisen Ferrarin ratissa. Voitko kuvitella mitään parempaa, mitä voisit laillisesti tehdä housut jalassa? Miljoonien pikkupoikien ja isojen miesten suurimpana unelmana olisi päästä ainakin kerran elämässä Maranellon ylpeyden puikkoihin, mikä on tietysti seurausta Ferrarin tinkimättömästä laadusta ja koskettamattomasta statuksesta. Kaiken tämän glamourin huipulla seisoo yksi autovalmistajan kaikkien aikojen taidonnäytteistä, 250 GTO.

Ferrari on noussut kuuluisuuteen ei pelkästään loistavien katuautojensa ansiosta, mutta myös menestyksestään moottoriurheilun parissa. Tälläkin kaudella formuloita seuraavat Ferrari-fanit jännittävät Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin puolesta, sillä talli on yhä kosketusetäisyydellä johtoasemalla olevasta Mercedeksestä. Esimerkiksi Betsafe antaa punaisten tallimestaruudelle edelleen suhteellisen pienen kertoimen, joten kausi on yhä täysin auki. Se on varmaa, ettei F1-historian vanhin ja menestynein talli (16 valmistajien mestaruutta) tule luovuttamaan mestaruustaiston suhteen liian ajoissa.

Automaailman ehdotonta eliittiä

250 GTO on yhä tasapainoisen kulkuneuvon malliesimerkki tulevaisuuden autonkehittäjille. Tämä italialainen urheiluautojen kuningas oli valmistuksessa vuosina 1962–64 ja sarjaa tuotettiin yhteensä vain 39 kappaletta. Tunnettu Motor Trend Classic nosti 250 GTO:n arvostelussaan kaikkien aikojen parhaaksi Ferrariksi. Kun tunnetaan Ferrarin maine urheiluautojen saralla, voidaan tästä päätellä, että kyseessä ei ole aivan mikä tahansa menopeli.

Lähes kaikki 250 GTO:t (33/39 kappaletta) valmistettiin ensimmäisessä sarjassaan vuonna 1962. Kaksi vuotta myöhemmin tuotettiin vielä kolme uutta samalla nimellä valmistettua autoa, minkä lisäksi Ferrari toi markkinoille myös kolme samaan sarjaan kuuluvaa 330 GTO –erikoismallia suuremmalla 4,0-litraisella moottorilla. Auton suunnittelijoina toimivat italialaiset Giotto Bizzarrini ja Sergio Scalgietti. Tämän viisivaihteisen menopelin sydämenä jyskyttää 3,0-litrainen Tipo 168 Comp/12 V12 –moottori, josta irtosi hyvänä päivänä tehoja 300 hevosvoimaa.

80-luvulle tultaessa mallin keräilyarvo nousi huikein harppauksin: kymmenessä vuodessa hintapyyntö oli noussut noin 50 000 dollarista jo miljoonaan. Alkuperäinen vuoden 1962 malli 250 GTO:sta on myös maailman kaikkien aikojen kallein auto; vuoden 2014 elokuussa Berlinetta myytiin kalifornialaisessa huutokaupassa peräti 38 miljoonan dollarin hintaan. Suurimmat unelmat tulevat myös usein suurimpien hintalappujen kanssa.