Moottoritie on kuuma

Blackjack Zero on jokaisen moottoripyöräilijän ja klassisten urheiluautojen harrastelijan unelma kun puhutaan urheilullisten erikoisautojen ajomukavuudesta. Ajopelinä Blackjack Zero on kevyt ja tuottaa ajajalleen ajonautinnon vanhanaikaiseen urheiluautoilun tyyliin, kuitenkaan uudenaikaista mukavuutta unohtamatta.

Tämä englantilainen vauhtihirmu on kompakti kolmella pyörällä varustettu kulkuneuvo ja sisältää kaikki tärkeimmät ominaisuudet, joita tyylilleen uskollinen kruisailija arvostaa, kuitenkaan lisäämättä kulkuneuvoon mitään ylimääräistä. Autona Blackjack on äärimmäisen kompakti, herkästi ohjautuva ja nopeasti kiihtyvä.

Ei mikään tavallinen urheiluauto

Blackjack Zero kulkupeliä ei kannata sekoittaa kaikkien tuntemaan korttipeliin, vaikka nimi pelipöydän teemaan sopivalta kuulostaakin. Kyse on moottoriurheilun maailmasta ja urheiluautosta, jonka ulkonäkö saa katseet kääntymään missä auto ikinä liikkuukin. Kori on rakennettu lasikuidusta ja ympäröi autoa putken muodossa mahdollistaen virtaviivaisen ulkomuodon ja siten maksimaalisen kiihtyvyyden ja herkän ohjautuvuuden.

Blackjack Zero:n matalat sivut mahdollistavat ohjaamoon hyppäämisen ketterästi ilman ovia, jotta auton virtaviivaisuus ja korin jäykkyys saadaan maksimoitua. Pidempää ajomatkaa suunnitteleva kuljettaja ilahtuu penkkien takana ja auton edessä olevaan säilytystilaan, joka ahmaisee sisuksiinsa hyvin viikonloppureissun matkatavarat.

Tee se itse -ajoneuvojen kuningas

Jokainen autoharrastaja saa toki rakentaa kulkupelistään sellaisen kuin haluaa, mutta yleinen ohjenuora on, että näihin autoihin kannattaa asentaa Type 1 (1600cc) VW:n mottori, joko uutena tai kunnostettuna, suurella öljypumpulla ja ulkoisella suodattimella varustettuna. Tietenkin rakentamiseen vaikuttaa kuljettajan budjetti, mutta optimaalisen tulokseen saavuttaakseen, olisi hyvä huolehtia, että moottoriin asennetaan ainakin öljyn jäähdytin, sytytysjärjestelmä ja kondensaattori.

Osia voi tilata Hollannista ja tarkemmat ohjeet suosituksille sekä optimaaliselle moottorikokonaisuudelle löytyy ajoneuvon kotisivulta. Parhaimmillaan auton alle sopii 17” renkaat, joiden sisäleveys on 7” ja tietenkin kulkupeliin tulee asentaa akku. Esimerkiksi 12 voltin akku kannattaa ostaa vasta kun sen tarvitsee, sillä teho heikkenee, jos sitä ei käytetä.

Oli moottoriharrastelijan mielikohde sitten moottoripyörät tai vanhat urheiluautot, on Blackjack Zero varmasti mieleen niin ajonautintona kuin ulkonäöllisestikin. Parasta kulkupelissä on se, että hurjastelun vanhan ajan tyyliin voi jakaa valitun ajokumppanin kanssa, sillä mukaan mahtuu kuskin lisäksi kyytiläinenkin. Ajolasit päähän ja menoksi!