Top Gear

Kun mietitään kaikkien aikojen parasta autoaiheista televisio-ohjelmaa, on hankalaa nostaa yhtään kilpailijaa legendaarisen Top Gearin rinnalle. Kyseessä on brittiläinen tv-show, jonka keskiössä on toiminut tähän asti kolme moottorimaailman supersuosittua koheltavaa asiantuntijaa: Jeremy Clarkson, Richard Hammond sekä James May. Modernia Top Gearia on tuotettu vuodesta 2002 asti jo 22 kauden ajan.

Top Gearin sisältö vaihtelee paljon jaksosta toiseen, mutta ohjelmalla on yleensä pääpiirteittäin yhtenäinen punainen lanka: loistavasti kuvattuja ja ohjattuja uusien autojen esittelyjä, tähtivieraiden haastatteluita sekä pähkähulluja tehtäviä, joissa juontajakolmikko päätyy seikkailemaan ympäri maailmaa monenlaisten menopelien ratissa.

Tulevaisuus näyttää todella synkältä

Viime kuukausien ajan Top Gearin piirissä on kuohuttanut Jeremy Clarksonin potkut, jotka hän sai käytyään fyysisesti ohjelman työntekijän kimppuun. Vaikka ratkaisu oli luonnollisesti BBC:n kannalta moraalisesti oikea, ovat irtisanomisen seuraukset varmastikin valtavat koko kanavan kannalta; Top Gear on ollut yksi kanavajätin suosituimmista ohjelmista, eikä suosion uskota enää pysyvän yllä kokoonpanomuutoksen myötä.

Clarkson on ilmoittanut jo olevansa luomassa uutta auto-ohjelmaa, ja hänen rinnalleen on myös huhuttu Top Gearin Hammondia ja Maytä; kyseessä on kolmikko, jonka yhteinen side on yksi TV-maailman suosituimpia, eivätkä miehetkään halua työskennellä toisista erillään. Jää siis nähtäväksi, mitä koko suosikkikokoonpanon lähteminen tarkoittaa alkuperäiselle Top Gearille ja BBC:lle